fbpx

Kun 20 vuotta hokee, että yrittäjäksi en ala, ainoa mitä jää tehtäväksi on ryhtyä yrittäjäksi. Päätös lähteä yrittäjäksi syntyi nopeasti. Mahdollisuuden tarjosi työnantaja, ja kollegan kanssa hetken istuttuamme oli päätös tehty. Kaupat saatiin aikaan yhtä nopealla tahdilla ja astuimme rohkeasti suureen tuntemattomaan.

Tässä tapauksessa liiketoimintakauppa oli enemmänkin sukupolvenvaihdos yrityksessä ilman sukua. Työnantajalla kun ei ollut yritykselleen jatkajaa. Tämä ajatus helpotti päätöksentekoa. Myös mahdollisuus jatkaa omassa, tutussa työssä edesauttoi asiaa. Edellinen yrittäjä oli kaupanteossa suurena apuna ja kaikessa toimittiin äärimmäisen avoimesti.

Nopeasti menneen ensimmäisen vuosineljänneksen jälkeen tunnelmat ovat edelleen hyvät. Kaikki on sujunut kuten etukäteen arvioimme ja halusimme menevän. Yrittäjän arki on kuitenkin erilaista kuin työntekijänä. Työ on enemmän läsnä joka hetkessä – myös vapaalla. Se ei kuitenkaan tunnu raskaalta vaan enemmänkin siltä kuin kantaisi mukanaan jotain omaa. Ja niinhän se onkin.

Meitä on yrittäjinä kaksi. Arkea ja yrittäjyyttä keventää sanoinkuvaamattoman paljon yhtiökumppani, johon voi luottaa ja jonka kanssa ajatukset menevät yksiin. Hyvä lisä ovat kuitenkin ne pienet näkemyserot, jotka tuovat monipuolisuutta yritykseemme. Avainasia onkin yhdessä yrittäminen, jolloin vastuuta pyritään jakamaan tasaisesti molemmille.

Lopuksi sanon ison kiitoksen Sepolle tästä hienosta ja ainutlaatuisesta mahdollisuudesta.

TÖITÄ OLIS – KUKA TEKIS?

Lue Satakunnan Viikko -lehdessä ollut juttu “Henkilöstötarpeiden hermolla jatkossakin”
Lue Porin Yrittäjien PYRY -lehdessä ollut juttu “Sukupolvenvaihdos ilman sukua”

 

Teemu Mäkinen
Yrittäjä
Workway Oy / HR Sata Henkilöstötalo (Henkilöstövuokraus, rekrytoinnit, koulutukset ja ulkoistaminen)

Share This