fbpx

Hei!

Kesäiset terveiset täältä Yrittäjätalo Kööristä, jossa myös HR Sata Henkilöstötalon toimistomme sijaitsee.
Olemme täydessä työn touhussa SuomiAreenan keskellä. Piha-alueemme toimii nyt SuomiAreenan ja Jazzien ajan keskeisenä keskustelu- ja viihdealueena. Keskustelutapahtuman yhtenä pääaiheena on suomalainen työ. Teema kiinnostaa meitä kovasti ja sopii hyvänä lisämausteena heinäkuun työviikkomme. Uskoisin, että keskusteluissa nousee esiin nuorten työllistyminen, määräaikaiset työt, monialaosaaminen, ammatinvaihto, yksinyrittäjyys, ns. kevytyrittäjyys, vuokratyö, vakituisten työsuhteiden väheneminen ja tulevaisuuden työntekemisen muodot. Itse olen työmarkkinoiden muutosta seurannut tiiviimmin lähes 20 vuotta henkilöstöpalvelualan yrittäjänä ja nähnyt useita kehitystrendejä liittyen em. työn tekemisen, työn etsimisen ja työn välittämisen muotoihin.

Yksityinen työvoimatoimisto

Yksityisen sektorin työvoimapalvelut ovat vahvistaneet asemaansa ja tulevat lähivuosina entisestään vahvistumaan. Perinteisen työvoimahallinnon ja työvoimatoimistojen rooli tulee jollain tavoin muuttumaan ja antamaan tietoisesti ja ohjatusti enemmän sijaa yksityisen sektorin toiminnalle. Jo nyt uskallan väittää, että esim. oma yrityksemme on enemmän yksityinen työvoimatoimisto, kuin pelkkä vuokrafirma. Kirjaamme työnhakijat rekisteriimme, etsimme työtä, koulutamme ja valmennamme hakijoita omaehtoiseen työn etsimiseen sekä tarjoamme työvoiman tarvitsijalle osaamiskartoitetut tekijät. Voimme myös toimia yhteistyössä työvoimahallinnon ja kuntien kanssa työllistymisen edistämiseksi, erityisesti nuorten keskuudessa. Työvoimaa rekrytoivat yritykset ovat entistä enemmän kiinnostuneita yksityisestä työvoimapalvelusta. Luottamus palveluihimme on kasvanut viime vuosina. Yritykset pitävät yksityisen “työvoimatoimiston” kykyä etsiä ja rekrytoida heille sopivaa työvoimaa hyvänä.

Mikä on sinun näkemyksesi suomalaisesta työstä nyt? Anna palautetta tai poikkea Antinkatu 5:n pihalle SuomiAreenan tapahtumiin viikolla 28 ja piipahda samalla toimistollamme.

Seppo Kaatranen

Share This