fbpx

Yksityisten henkilöstöpalveluyritysten palveluvalikoima laajenee pikkuhiljaa. Samalla TE-toimistojen palveluja siirretään sähköiselle puolelle ja henkilökohtaiset kontaktit ja tapaamiset työnhakijoiden kanssa jäävät vähemmälle. HR Sata Henkilöstötalokin kehittää omia toimintojaan niin, että voimme sanoa olevamme yksityinen paikallinen työvoimatoimisto. Ylläpidämme laajaa vapaaehtoisuuteen ja luottamukseen perustuvaa työntekijärekisteriä, johon voivat liittyä niin työnhakijat, kuin työnantajan vaihtamista haluavat. Etsimme yrityksiin sopivat työntekijät tai toimihenkilöt vuokralle tai suorina rekrytointitoimeksiantoina. Palvelemme työnhakijoita ja työvoimaa tarvitsevia yrityksiä.

Työnhakijoille uusia palveluja

Uutena palvelumuotoina tarjoamme Työmanageriohjelman työnhakijoille. Koulutamme ja opastamme työnhakuprosessin läpiviennissä työnhakijoita. Varmistamme hakijan osaamisen työhakemuksen ja ansioluettelon teossa ja valmennamme myös työhaastatteluun. Kannustamme ja opastamme työ etsimiseen ja markkinoimme tekijöitä myös oman yritysverkostomme kautta.

Toisena uutena palvelumuotona tarjoamme laskutuskanavan yritystoiminnan suunnittelua harkitseville. Koeyrittäjyyspalvelumme antaa oman alansa ammattilaiselle mahdollisuuden testata liikeideaansa. Yrittäjäkokelas hankkii työn itse, hinnoittelee sen ja sopii kanssamme työn laskutuksesta. Me huolehdimme myös kaikista työnantajansivukuluista, vakuutuksista, veroista, viranomaisilmoituksista, kirjanpidosta jne. Tarvittaessa avustamme myös liiketoimintasuunnitelman teossa, asiakkuuksien hankinnassa ja markkinoinnissa. Hyvälle businessidealle voi olla jopa rahoitusta saatavilla. Ja koeyrittäjä sitten jatkossa itse päättää koska on valmis perustamaan oman yrityksen.

Työn tekemisen ja työsuhteiden muodot muuttuvat

Tässä pari esimerkkiä monipuolistuvista henkilöstöpalveluista. Työn tekemisen ja työsuhteiden muodot elävät murroskautta ja muuttuvat koko ajan. Perinteinen työsuhde on edelleen voimissaan, mutta rinnalle tulee erilaisia uusia muotoja kuten projektityöt, määräaikaiset työt yleensä sekä toiminimeä tai muuta laskutuskanavaa vaativat työt. Työnantajarooli hämärtyy ja yksilö joutuu entistä enemmän ottamaan itse vastuuta työllistymisestään, etsimään työtä sekä markkinoimaan itseään. Työllistymistä tukevat palvelut tulevat lisääntymään. Niitä tässä päivittäin mietin ja yritän tuotteistaa. Onko sinulla kommentoitavaa tai tuoreita ajatuksia em. palveluiden saralta? Kommentoi tai ota yhteyttä?

Seppo Kaatranen, yrittäjä, työmanageri

seppo.kaatranen@hrsata.fi

 

Share This