fbpx

Kaikki ovat huolissaan nuorisotyöttömyydestä. Lohtua ja uskoa parempaan työllistymiseen nuorison osalta pyritään luomaan nuorisotakuulla, jossa kaikille luvataan työ- tai koulutuspaikka. Nyt näyttää  siltä, ettei nykymenolla tätä lupausta  pystytä täyttämään. Ratkaisevassa asemassa ovat  työnantajat. Vaikea on kuitenkin mennä syyllistämään heitä. Jos työtä ei ole tarjolla, niin pitäisikö sitten ottaa säälistä nuori töihin? Ei kai. Toisaalta vastuullisuutta korostetaan yrityksissä yhtenä arvona muiden joukossa. Vastuullisuus voidaan mielestäni tässä yhteydessä mieltää pitkäjänteisenä henkilöstösuunnitteluna, osaamisen siirtämisenä ja suunnitelmallisuutena yleensä. Yrittäjä, mikä sinulla on työvoiman tarve vuoden tai kahden kuluttua, siirtyykö väkeä eläkkeelle, säilyykö osaaminen yrityksessäsi? Tai stressaantuuko henkilöstösi ainaisesta kiireestä, lomittajien puutteesta ja joudutko teettämään ylitöitä? Oletko arvioinut työvoiman tarpeen palvelun laadun ja tuottavuuden kannalta oikein?

Väitän, että nuorille järjestyisi enemmän töitä, jos työnantajat oikeasti pysähtyisivät miettimään ja suunnittelemaan omaa henkilöstötarvetta, miten he omalta osaltaan voisivat antaa nuorelle mahdollisuuden näyttää kykynsä sekä samalla siirtää tietoa ja työnteon taitoa uudelle sukupolvelle. Nuorten työllistäminen on myös yhteisvastuullinen projekti, aina ei saa ajaltella vain tämän hetken mukaista omaa etua, vaan nähtävä pidemmälle. Suomalainen teollisuus ja palvelualat tarvitsevat jatkossakin vastuullista, motivoitunutta ja osaavaa kotimaista työvoimaa. Markkinat tarvitsevat kuluttajia ja yhteiskunta veronmaksajia.

Siis nyt nuori töihin, vakinaiseksi, osa-aikaiseksi, määräaikaiseksi, tilapäistyöhön kesäksi, kaupungin työllistämistuella tai vuokratyöntekijänä täsmätarpeeseen helposti ja vaivattomasti. Mahdollisuuksia on monia, miten sinä työllistät nuoren? Onko sinulla varaa olla vastuullinen? Ja vielä yksi juttu; muistetaan sitten myös perehdyttää uusi työntekijä tehtäväänsä ja opastaa koko vakituisen väen voimin!

Hyvää kesää!

Seppo Kaatranen, yrittäjä, rekrytoija, henkilöstön vuokraaja, konsultti.

Share This